Thuiszorg voor ouderen

Over ons
Beauty en persoonlijke verzorging

Mijn naam is Cynthia, ik ben dol op beauty. Of het nu over huid of haar gaat, persoonlijke verzorging is echt mijn leven. Ik geef graag geld uit aan een lekkere crème voor mijn gezicht of een shampoo waar mijn haar echt enorm volume van krijgt. Ik haal daarbij veel informatie van internet; beauty blogs en videos op YouTube staan bij mij elke vrije minuut aan. Daarom wil ik zelf ook graag schrijven over persoonlijke verzorging. Zeker nu ik de opleiding schoonheidsverzorging volg zal ik goede informatie kunnen geven en ik hoop dan ook zeker dat je er van zal genieten om mijn blogs te lezen.

Zoeken
Archief
Recente artikelen

Thuiszorg voor ouderen

20 juni 2017
 Categorieën: Thuisverzorging, Blog


Op een gegeven moment krijgen we er allemaal een keer mee te maken. We worden ouder. En op een gegeven moment zal dat er toe kunnen leiden dat we niet meer voor onszelf of voor anderen kunnen zorgen. In zulke gevallen kunnen we te maken krijgen met ouderenzorg. Dit kan beginnen met hulp in de huishouding tot complete douchebeurten en het toedienen van medicatie. Als we te maken krijgen met bijvoorbeeld ouders die niet meer op zichzelf kunnen wonen, kan dat nog wel eens voor lastige situaties zorgen. Als kind zal je je ouders moeten ondersteunen met datgen waar ze problemen bij ondervinden. Echter wanneer deze problemen je te veel worden, is het een goed idee om je te gaan verdiepen in andere vormen van hulp.


Thuiszorg of verpleeghuis

Vroeger was er nog ruim keus was aan verpleeghuizen en bovendien werden deze gesubsidieerd wat deze keuze makkelijker leek te maken. Vandaag de dag zijn er nog maar weinig verpleeghuizen die over vrije plekken beschikken. Daarbij willen mensen het liefst in hun eigen woning blijven, vooral wanneer ze daar al een langere tijd wonen. Een verplaatsing van woning kan dan vaak te emotioneel zijn en iets waar de menig oudere tegenop ziet. De keuze voor thuiszorg is daarom veelal de gangbare weg geworden. In die tak van ouderenzorg is ook zeker veel veranderd in de laatste paar jaren. Er zijn veel betere hulpmiddelen ontstaan, die ook makkelijker thuis zijn te plaatsen. De thuiszorgorganisatie die in dienst zal worden genomen, zal er voor zorgen dat de woning helemaal wordt ingericht om zowel het leven voor de oudere en de thuiszorgmedewerker een stuk makkelijker te maken.


Bezuinigingen in de ouderenzorg

Door de bezuinigingen die zijn gemaakt door het kabinet, wordt het steeds moeilijker om de benodigde zorg te krijgen. De problemen waarvoor mensen in aanmerking komen voor thuiszorg worden steeds zwaarder. Er komen steeds meer verwachtingen van de naaste familie. Zij hebben de eerste verantwoordelijkheid voor de zorg. Het kan zijn dat het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is dat de familie voor de oudere zorgt. Misschien wonen zij te ver weg, zijn zij niet aanwezig of hebben ze zelf gebreken waardoor ze geen zorg kunnen verrichten. Alleen dan wordt het mogelijk om de thuiszorg te laten komen. En natuurlijk als de indicatie hoog genoeg is. Bedenk wel dat er ook in de thuiszorg flink bezuinigd wordt. De mensen die in huis komen zijn er om zorg te verrichten en mogen niet zomaar nog langer blijven voor een sociaal kopje koffie. Als het op dat gedeelte aankomt, blijft de familie dus altijd nog nodig. Maar thuiszorg voor ouderen kan een goede uitkomst bieden bij de verzorging. Kijk bijvoorbeeld op Tante Louise voor een organisatie dat hulp in ouderenzorg biedt en ondersteuning aan mantelzorgers.